Skip to main content

Як оформити сертифікат вакцинації у смартфоні ?

Після введення в дію нових карантинних обмежень багатьом знадобиться генерувати ковід-сертифікат

Після отримання двох доз вакцини від коронавируса українці можуть оформити собі електронний сертифікат вакцинації. Це особливо актуально для тих, хто збирається в цьому році у відпустку за кордон, а також у зв’язку з можливими змінами в карантинних обмежень. 

Що потрібно для оформлення сертифіката вакцинації

Пройти повний курс вакцинації – 2 дози CoviShield, Comirnaty, AstraZeneca, Moderna, CoronaVac або одну препаратом Janssen ;

Простежити, щоб ваші дані про вакцинацію вносилися в базу;

Звернутися до сімейного або лікуючого лікаря і отримати паперовий міжнародний сертифікат про вакцинацію з підписом лікаря і печаткою медичної установи.

Як отримати внутрішній і міжнародний сертифікат вакцинації в додатку «Дія»

Встановити додаток «Дія» на свій телефон. Якщо у вас додаток варто вже давно – поновіть його. Якщо і цей варіант не сильно допоміг – спершу видаліть цю програму з телефону, запустіть очистку, а потім знову встановіть.

  • Авторизуйтесь в додатку.
  • Зайдіть в меню «Послуги »і натисніть« Covid-сертифікати »

  • Розпочнеться генерація сертифікату, і спочатку відкриється Заява на передачу даних з електронної системи охорони здоров’я – його потрібно завірити електронним підписом« Дія. Підпис ».

  • Згенеруйте «Дія. Підпис ». Саме в цьому місці у користувачів починаються проблеми. Система пропонує користувачеві нахилити голову вправо або вліво, а також повернути голову вправо-вліво.
  • Системі PhotoID може не вистачати освітлення або навпаки – світло занадто яскравий.Спробуйте встати біля світлої стіни. А при поворотах голови не робіть різких рухів – система не встигає відреагувати, повертайте голову плавно і стежте, щоб ваше особа не випадало із зеленої рамки.
  • Після цього створіть свій власний пароль з п’яти цифр, щоб ввести його і повторити.

  • Підпишіть Заява «Дія. Підпис ».
  • Отримайте сертифікат в смартфоні. Він автоматично згенерує в двох версіях – внутрішній і міжнародний. Якщо натиснути на сам сертифікат, то зображення перевернеться і відкриється QR-код. Він вам стане в нагоді для поїздок за кордоном.

Як зазначив головний санітарний лікар України Ігор Кузин, обидва сертифікати матимуть термін дії – півроку. Потім потрібно буде відмовитися від нього і зробити новий.